A legnagyobb profitot termelő focisták

Ezekbe a focistákba volt érdemes befektetni fiatal korukban.
A legnagyobb profitot termelő focisták

Ezen a listán a legnagyobb profitot hozó játékosokat fogjuk gorcső alá venni. Természetesen a legnagyobb szupersztárok vannak a listán, de meglepésre egy 2000-es évek eleji transzfer is van a top 10-be.

A listát Neymar vezeti, de nem sokkal előzte meg a második helyezettet. A brazil szupersztárért már 2013-ban is elég komoly összeget fizettek, ekkor 88,2 millió euróért vette meg őt a Barcelona a Santos csapatától. Majd 4 év után otthagyta a katalánokat és kifizették érte minden idők legnagyobb összegét. A PSG 222 millió eurót sem sajnált a játékosért, aki így 133,8 milliós profitot hozott a Barcelonának.

Ezt az összeget aztán jól el is költötték, például a listánk második helyezettjére, aki Phillipe Coutinho. A brazil támadó középpályás óriási tehetségként lett beharangozva, azonban az Interben ebből semmit nem tudott megmutatni, ezért 2013-ban 13 millióért el is engedték Liverpoolba, ahol aztán nagyszerű szezonokat produkált. 5 szép liverpooli év után nem tudott nemet mondani a Barcelona ajánlatára, akik 145 millió eurót fizettek érte, ami utólag egy elhamarkodott döntés volt, hiszen Coutinho meg sem tudja közelíteni a liverpooli formáját. A játékost kölcsön is adták egy évre a Bayern Münchenhez, ahol a Bajnokok Ligája cím összejött neki, de leginkább a kispadról kapott csak lehetőséget.

A lista 3. helyezettje az utolsó játékos, aki több mint 100 milliós profitot hozott, egy újabb Barcelonához köthető nagyon túlárazott igazolás Ousmane Dembélé. A francia szélsőt 15 millióért vette meg a Rennes csapatától a Borussia Dortmund, ahol egy jó szezon elegendő volt ahhoz, hogy a katalánok kifizessenek érte 138 milliót. A Barcelonánál nagyon nem váltak be ezek az óriási összegért vett labdarúgók, ezért is tartanak jelenleg ott ahol. Griezmannt is meg lehet említeni, aki a lista 12. helyén található, érte 120 milliót fizetett a Barca és szintán nem hozta azt a teljesítményt eddig, amit vártak tőle.

Dembélé után sorozatban 4 Real Madrid igazolás következik, a madridiak sem sajnálták a pénz játékosokért, de ott jobban beváltak ezek az üzletek. A 4. helyen Bale van, aki fontos szerepet töltött be a csapatnál és nagyon fontos találatokat szerzett a Bajnokok Ligája döntőkben. Ezután az egyetlen kivétel következik Eden Hazard, akiért 115 millió eurót fizettek, de egyenlőre semmit nem tett le az asztalra és nagyon gyenge első szezonon van túl. Majd Cristiano Ronaldo következik, akit 19 millióért vett meg a Manchester United a Sportingtól, 2009-ben pedig 94 millió eurót fizettek érte a királyiak.

A 4 volt Real Madrid játékos a lista 7. helyezettje Zinédine Zidane, akit 3,5 millióért vett meg a Juventus a Bordeaux-tól 1996-ban, végül 2001-ben hagyta ott Torinót a játékos, ekkor 77,5 millió eurót fizetett ki érte a Real Madrid, amivel 74 milliós profitot termelt.

Kapcsolódó cikkek

Így lehetünk anyagi biztonságban nyugdíjas éveinkben

Így lehetünk anyagi biztonságban nyugdíjas éveinkben

Végre egy olyan befektetésekről szóló könyv, ami nem a gyors meggazdagodásról szól.

A legnagyobb profitot termelő focisták

A legnagyobb profitot termelő focisták

Sokszor egy játékost fiatalon kis összegért tud megvenni egy csapat, majd óriási pénzért tudja értékre váltani.

Kiderült: nincs időtállóbb befektetés, mint a skót whisky

Kiderült: nincs időtállóbb befektetés, mint a skót whisky

Egy apa őrült ötlete komoly vagyont eredményezett a fiának.