Így lehetünk anyagi biztonságban nyugdíjas éveinkben

A golyóálló befektetés kiskönyve - Pénzügyekről egyszerűen mindenkinek.
Így lehetünk anyagi biztonságban nyugdíjas éveinkben

Mit tegyünk és mit ne megtakarításaink védelmében!

A kiadó új kiskönyvében a népszerű szerző páros végig érthető, hétköznapi, sőt igen humoros nyelvezettel próbál „vagyonokat is érhető” hasznos tanácsokat adni a pénzüket, vagyonukat felelősen kezelni kívánó hétköznapi emberek számára. Különösen figyelemre méltó ez a kérdés hazánkban, ahol történelmi előzmények révén még mindig évtizedes hátrányban vagyunk a felelős pénzügyi kultúra terén. A kötetben a szerzők rávilágítanak arra a tényre, hogy megtakarításainkat kezelni, azokat gyarapítani és végül hatalmas vagyont építeni nem akkora dolog, mint azt elsőre gondolnánk.

Ben Stein és Phil DeMuth lehetetlennek tűnő bravúrt hajtottak végre: tömör, átfogó pénzügyi útmutatót készítettek. Sok olvasó nevetni fog, néhányan pedig sírni, kevesen fogják tudni letenni, és mindenki pénzügyi és személyes élményekkel gazdagodva fejezheti be ezt a nem mindennapi, 200 oldalas olvasmányt.

Legyen ez az a könyv, ami segít abban, hogy vagyonod gyarapodjon!

A legtöbb befektetéssel foglalkozó kiadvány bemutatja a gyors meggazdagodás összes trükkjét. Ez szemfényvesztés és hazugság. Ben és Phil elmondja, hogy nincsenek spéci trükkök, csak a józan ész, amire valamilyen oknál fogva nem szoktunk hallgatni. Azt tanácsolják, hogy ne legyünk az előítéleteink rabjai és merjünk kockáztatni. Ugyanis, ha fegyelmezetten betartunk néhány józan ésszel átgondolt és világos szabályt és előrelátóan takarékoskodunk, akkor biztonságos és gazdag nyugdíjas éveknek nézhetünk elébe.

A fejezetek átölelik a magán pénzügyek témakörét, kezdve a portfóliójában lévő részvény/kötvény aránytól egészen a vásárolni kívánt részvények vagy alapok típusáig.

Talán ez a kötet nem a legátfogóbb útmutató a személyes pénzügyekhez, de mindenképpen a legszórakoztatóbbak közé tartozik. Nagyszerű kiadvány azok számára, akik szeretik a helyén kezelni pénzügyeiket. Fiatal pályakezdőknek szintén hasznos lehet.

Bárkinek, akinek gyerekei vannak, akik egyszer (talán) egyetemre fognak járni, olvassák el ezt, és osszák meg velük, ha elérik ezt az életkort. Sok praktikus, mindennapi tanácsot olvashatunk a kiskönyvben, melyek segítenek olyan megtakarítási program összeállításában, ami gyermekeink biztos oktatásának pénzügyi hátterét is biztosíthatja.

A goodreads.com-on 287-en véleményezték és 27 fő írt saját kritikát erről a különleges kötetről.

A kiadó reméli, hogy a mára már klasszikussá vált „Befektetések klasszikusai” sorozata mellett sikerül olyan praktikus kiskönyvekkel jelentkezni, ami ott lesz minden megtakarítani vágyó és tudó érdeklődő táskájában, hogy az abban olvasható tanácsok bármikor felhasználhatóak legyenek.

Kapcsolódó cikkek

Kiderült: nincs időtállóbb befektetés, mint a skót whisky

Kiderült: nincs időtállóbb befektetés, mint a skót whisky

Egy apa őrült ötlete komoly vagyont eredményezett a fiának.

A legnagyobb profitot termelő focisták

A legnagyobb profitot termelő focisták

Sokszor egy játékost fiatalon kis összegért tud megvenni egy csapat, majd óriási pénzért tudja értékre váltani.

Így lehetünk anyagi biztonságban nyugdíjas éveinkben

Így lehetünk anyagi biztonságban nyugdíjas éveinkben

Végre egy olyan befektetésekről szóló könyv, ami nem a gyors meggazdagodásról szól.