Megéri most laptop akkumulátort felújítani?

Ahogy minden elektronikai eszköz, úgy a laptop is akkumulátorral működik. Ezek azonban meghatározott töltési ciklusszámot bírnak ki, ezt követően jóval alacsonyabb teljesítményre képesek. Ahogy közeledünk a ciklusszám végéhez, az eszköz üzemideje úgy kezd el csökkenni.
Megéri most laptop akkumulátort felújítani?

Amikor már észrevehetően és zavaróan keveset bír az aksi, akkor felmerül a laptop akkumulátor felújítás, aminek bőven van előnye, ha nem akarunk újat venni.

Megéri a laptop aksi felújítása?

Felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán megéri ezzel foglalkozni, vagy inkább vegyünk egy teljesen újat? Mivel bőven akad lehetőség utángyártott típusokat vásárolni, így olcsóbban juthatunk hozzá a gépbe passzoló alkatrészhez. Viszont még így is kedvezőbb az ára, ha magunk oldjuk meg a felújítást.

Érdemes akkor is ezt választani, ha az adott készülékhez már nincsen gyári, sem pedig utángyártott aksi. Bár ez ritka, de sokszor előfordulhat, hogy a gépnek semmi baja, de az akkumulátor már szinte semmit sem bír. Költséghatékony megoldás tehát felújítani, így pénzt és energiát spórolhatunk meg, viszont, ha nem okoz gondot kicsit többet költeni, akkor az utángyártott aksik is tökéletes választások lehetnek.

Új vagy régi?

Manapság még mindig csábító az akkumulátorban található cellák felújítása, a kép azonban jóval árnyaltabb, mint az alacsony árcédula. Alapvetően az a különbség, hogy ebben az esetben nincsen új aksi, csak a benne található cellákat cserélik ki újakkal. A kicserélt cellákkal rendelkező alkatrészt ezt követően újra összeszerelik és már használhatjuk is.

Bár mondhatjuk, hogy nem kerül több tízezer forintba, így a gyári új változat árának töredékét kell érte kiadni, azonban nem ennyire egyszerű a képlet. Sok veszélye van annak, ha valaki felújításban gondolkodik, néhány esetben a testi épség forog kockán. Házilag tehát semmiképpen nem szabad ezzel babrálni, felújítás esetén válasszunk inkább egy hozzáértő személyt, egy olyan üzletet, ahol ezzel foglalkoznak.

Mire számíthatunk laptop felújítással kapcsolatban?

Számítani kell arra, hogy nem minden esetben sül el jól a dolog. Nem biztos, hogy az aksi megfelelően tud tölteni, hiszen előfordulhat, hogy érintkezési hiba merül fel, mindez a hanyag összeszerelés, valamint a rossz minőségű cellák miatt. Azt is hozzá kell tenni, hogy jelentősen kevesebbet bír majd, mint az eredeti, emellett számolni kell azzal, hogy az üzemidőt a készülék nem tudja megfelelően jelezni, így a gép néha magától kikapcsolhat.

Összegezve

Nem biztos tehát, hogy garantáltan megéri felújítani a laptop akkumulátort, viszont néhány esetben, ha például már nem foglalkoznak többé az adott fajtával, akkor megérheti, hiszen így a készülék még mindig használhatóvá válik egy darabig.

Kapcsolódó cikkek

Megéri most laptop akkumulátort felújítani?

Megéri most laptop akkumulátort felújítani?

Szeretnéd tudni, hogy manapság vajon megéri-e laptop akkumulátort felújítani? Ebben a cikkben erre a kérdésre adjuk meg a választ.