Hogyan készül egy üzleti Wordpress weboldal?

Cégednek, vállalkozásodnak minél több online marketing felületre van szüksége. Ezek közül elengedhetetlen a weboldal. Egyszerű és praktikus megoldás a Wordpress tartalomkezelő szoftver használata. Magad is elkészítheted, de jobban jársz, ha profi csapatra bízod ezt a lényeges arculati elemet.
Hogyan készül egy üzleti Wordpress weboldal?

Cikkünkben bemutatjuk az előnyöket, s emellett, hogy hogyan zajlik egy üzleti Wordpress weboldal készítése.

A Wordpress előnyei

Ez az online szoftver kimondottan felhasználóbarát, s esztétikus lapok létrehozását támogatja. Lássuk a részletes pozitívumokat:

· Költséghatékony, hiszen maga a tartalomkezelő ingyenes. Csak a domainre és a tárhelyre kell költenünk, valamint a szakember díjára, aki készíti a lapot.

· Sokféle sablon választható, így rengeteg cégnek megfelel.

· A kész felület egyszerűen frissíthető, karbantartható.

· Van magyar nyelvű kezelőfelülete.

Wordpress weblap elkészítése

Amennyiben felkeresel egy felkészült szakembert a munkával, a következő lépésekre számíthatsz:

Előzetes konzultáció

Amikor mást bízol meg a vállalkozás marketing elemeinek elkészítésével, kiemelten lényeges, hogy az illető ismerje a cég profilját, tevékenységét, vízióját, ügyfélkörét, valamint gyengeségeit és erősségeit. Így a legelején érdemes egy konzultációt szervezni, ahol Te – mint ügyfél – elmondhatod kívánságaidat, gondolataidat. A szakember pedig felvázol néhány elképzelést, lehetőséget és ötletet.

A szerkezet és a kinézet megtervezése

Ha megegyeztetek az irányban és a szerkezetben, akár több látványtervet és elképzelést is készíthet a megbízott személy. Te kérheted a módosításokat, finomításokat, míg el nem juttok egy tetszetős honlapig.

Tartalomfeltöltés

Érdemes SEO (azaz keresőoptimalizálás) szempontjából átnézetni vagy profikkal megíratni a felkerülő tartalmakat. Így ugyanis a keresőmotor könnyebben rátalál, s a vállalkozást előbbre rangsorolja.

Domain név és tárhely megszerzése

Közben döntened kell a domain nevéről, és érdemes mielőbb lefoglalni, ha elérhető. Tárhelyszolgáltatókkal kapcsolatban biztosan tud lehetőségeket sorolni egy profi szerkesztő.

Feltöltés, átadás

Miután minden kész, az oldal felkerül a tárhelyre, tehát a produktum átadásra kerül, s rendezitek az anyagiakat. Ezután Te magad is könnyen frissítheted és szerkesztheted a felületet, hiszen nagyon felhasználóbarát.

További marketingötletek

A weboldal önmagában kevés, hiszen a sikeres stratégiát több marketingeszköz együttes használata adja. Ezért érdemes az alábbiakat is kipróbálni:

· folyamatosan frissülő blog

· hírlevél

· Google Ads

· hirdetések/ kampányok a közösségi médiában

· keresőoptimalizálás

Összefoglalva: Az üzleti tevékenység népszerűsítésére is kiválóan használható a Wordpress tartalomkezelője. Praktikus, esztétikus és költséghatékony minden szempontból. Akár magunk is próbálkozhatunk vele, de érdemes profival elkészíttetni az oldalt, s a SEO stratégiára is figyelmet fordítani.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan készül egy üzleti Wordpress weboldal?

Hogyan készül egy üzleti Wordpress weboldal?

Szeretnél több ügyfelet vállalkozásodnak? Készíttess üzleti weboldalt profi szakemberekkel, a Wordpress felületét használva! Kattints, ha érdekel!