A Z generáció már online vásárolja az ajándékokat

Idén karácsonykor a pandémia ellenére is tele lesznek a bevásárlóutcák, hiszen mindenki a tökéletes karácsonyi ajándékok után kutat.
A Z generáció már online vásárolja az ajándékokat.

Egyre többen választják ugyanakkor azt a megoldást, hogy egyetlen klikkel, gond nélkül megveszik az interneten, amit szeretnének, hiszen ezt a szokásos lárma, a káosz és a tömeg nélkül is megtehetik.

A Smartly digitális ügynökség kutatása szerint a Covid tartósan megváltoztathata a vásárlással kapcsolatos szokásainkat. A felhasználók ugyanis egyre nagyobb bizalommal fordulnak az online vásárlás felé.

Egyre többet vásárolunk mobilról is, hiszen sok esetben a Facebook- vagy az Instagram-felületünkről kattintunk át egy webshopra. Ez a gyors, egyszerű megoldás a legjobb a Z generáció számára, hogy hamar letudják az ajándékvásárlás problémáját.

Emellett évről évre egyre többen posztolják ki a közösségi felületekre, hogy mire is vágynak karácsonykor, és ehhez a #whatiwantforchristmas hashtaget is gyakran használják a TikTokon és az Instagramon.

A többek ilyen módon is jó ajándékötleteket gyűjthetnek ezekről az oldalakról, amelyeket aztán gombnyomásra be is szerezhetnek.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

6 érdekes tény az online oktatásról - a Minerva 90 online tanfolyamairól

6 érdekes tény az online oktatásról

A Minerva 90 online képzéseit mutatjuk be.

A Corona feltette a gazdagokra is a koronát!

A Corona feltette a gazdagokra is a koronát!

Eddig is voltak társadalmi különbségek a világban, de a járvány ezt méginkább felerősítette.