A mágia varázslatos világa

A berlini Zauberkönig, azaz “Varázskirály” boltban több mint 2500 féle tárgy közt válogathatunk. A két tulajdonos, Karen German és Kirsi Hinze célja, hogy megnevettessék és lenyűgözzék a látogatókat.
A mágia varázslatos világa - a berlini bűvészbolt

Amikor először lépünk be a boltba, azt se tudjuk, hová nézzünk: a sarokban állat- és bohócmaszkok lógnak, a polcokat álszakállak és varázsdobozok töltik meg. Nincs is felület, ahol ne ütközhetnék valami furcsa és vicces dologba, és addig nem akarunk távozni, amíg jól meg nem néztünk mindent magunknak.

“Az üzlet a vásárlók csodálkozásából és lelkesedéséből él” - árulta el Krisi Hinze a Varázskirály titkát. Karen Germannal együtt vezeti a vicc- és varázstárgyak kultikus boltját, ami 136 év történelemre tekint vissza. Ennek során számtalanszor váltott helyet és természetesen tulajdonosokat is. Egyikük Karen German nagyapja volt, aki a boltot unokájára hagyta - aki azonban eleinte nem akart a nyomdokaiba lépni.

“Végül arra gondoltam, igazán kár lenne, ha nem lehetne többé sehol viszketőport venni. Ez volt az egyetlen gondolatom - azt nem is sejtettem, a bolttal mekkora felelősséget veszek magamra!” - mondja.

German tehát a mélyvízbe ugrott a bolt átvételével. Az első lépés az volt, hogy megtanuljon varázsolni: a nagypapa megmutatta minden varázseszköz működését, hogy a kezdőket és a profikat is hozzáértő módon szolgálhassák ki. A varázslat világa ugyanis nem csak, hogy külön szakterület, de ráadásul főleg a férfiak terepe.

Először muszáj az embernek bedolgoznia magát - mondja German, aki a nyitottságának és életörömének köszönhetően könnyedén elvégezte a kurzust, és eddig nem tett szert negatív tapasztalatokra. A két tulajdonosnő sokat tanul a vevőkkel való beszélgetésekből, a profi varázstrükkök gyakorlásához pedig kompetens személyzet áll a rendelkezésükre.

A bolt kínálata több mint 2500 cikket tartalmaz. Különösen keresettek a kártyajátékaik épp úgy, mint például a műkaki. Régi klasszikus a golyós váza is, ami úgy néz ki, mint egy két lábon álló tojástartó - az ebben található kis labdát eltüntethetjük, majd újra elővarázsolhatjuk. Magyarázat azonban nem tartozik hozzá - azt csak akkor kaphatjuk meg, ha a tárgyat egyúttal meg is vesszük. A bolt a titkaiból él.

2019 elején a Varázskirály területe megduplázódott, így mostmár 120 négyzetméteren találkozhatunk vele. Ez lehetőséget teremtett a tulajdonosoknak arra, hogy - nagy álmukat valóra váltva - varázskonferenciákat tartsanak: a kis helyiségben, ami mostmár az üzlethez tartozik, varázs-workshopok és show-k kerülnek megrendezésre.

Jelenleg azonban kevesebb a történés a bolt környékén, mint az év elején, hiszen a járvány megérkezte hatással volt az itteni forgalomra is. Különösen érezhető a turisták és a nemzetközi varázs-rajongók elmaradása. A kimaradt ünnepek és fesztiválok következtében is egyre kevesebb smink és jelmez fogy. A tulajdonosok azonban optimistán tekintenek a jövőbe: a varázs-programok beindultával, de a Halloween és a Karácsony közeledtével is számítanak a forgalom növekedésére.

“Valahogy csak megoldódnak a dolgok” - mondja German - “Végülis hol számítanánk csodálatos fordulatokra, ha nem a Varázsboltban?”

Kapcsolódó cikkek

Kiderült: nincs időtállóbb befektetés, mint a skót whisky

Kiderült: nincs időtállóbb befektetés, mint a skót whisky

Egy apa őrült ötlete komoly vagyont eredményezett a fiának.

Fehéroroszország, Európa Szilícium-völgye - EPAM is itt!

Fehéroroszország, Európa Szilícium-völgye

Európában egyedülálló, ami Fehéroroszországban megvalósult: virágzik és világszerte ismert a grandiózusan növekvő IT-ipar. Már Kelet-Európa Szilícium-völgyeként említik az belorusz vidéket.

Millárdos üzlet a Singles’ Day, a Szinglik Napja - Singles' Day 2022

Millárdos üzlet a Singles’ Day

Míg a nyugati világot a Black Friday tartja lázban, a kínaiak egy másik különleges napra készülnek.