Így válthat könnyedén területet a munkában

Szokatlan helyzetben van ma a munkaerőpiac: bár számos területen szakemberhiány mutatkozik, a cégeket sújtja az energiakrízis, az erőforrások hiánya és a példátlan infláció.
Így válthat könnyedén területet a munkában

A munkaerő iránti kereslet azonban a válságos helyzetek közepette is stabil: ha valaki szívesen kipróbálná magát egy másik területen, rengeteg lehetőség áll a rendelkezésére.

Ha nemcsak területet, hanem állást is váltana, az első és legfontosabb a lehetőségek felmérése. Ha új szakmát választ, ehhez iskolai képzést is igénybe vehet, legyen szó informatikáról, ápolásról, marketingről, jogról és számos egyéb területről. Elengedhetetlen azonban, hogy tisztában legyünk saját képesítésünkkel, készségeinkkel és kompetenciánkkal.

Természetesen sokaknak ütközik nehézségekbe, hogy fizessenek a képzésekért. Szerencsére azonban ezeket az iskolákat vagy tanfolyamokat számos esetben a munkáltató finanszírozza. Ha pedig mégsem, akkor állami támogatást is igénybe vehetünk hozzájuk.

Nem kell feltétlenül munkáltatót váltanunk, hiszen a területváltás kérdést felhozhatjuk akár cégen belül is. A cégek többsége meg akarja tartani a már bevált munkavállalókat, így nyitottak lehetnek a területváltásra, sőt, akár támogatást is kaphatunk hozzá.

A hiányzó készségeket junior pozícióban is megszerezhetjük, esetleg tovább csiszolhatjuk a már meglévő szkilljeinket. Sőt, egyes cégeknl még az is elképzelhető, hogy finanszírozzák a tanulmányainkat.

Galambos Dániel


Kapcsolódó cikkek

Svájci állást keresel? Ezeket a cégeket kedvelik legjobban az ott dolgozók - legjobb svájci munkahelyek

Svájci állást keresel? Ezeket a cégeket kedvelik legjobban az ott dolgozók

165 cég 46 000 munkatársát kérdezték meg, abból jött ki ez az eredmény.

5 tipp vezetőknek a munkavégzéshez

5 tipp vezetőknek a munkavégzéshez

Topmenedzserek, személyzeti szakértők és vállalkozók adnak ötleteket

Így válassz forgószéket! Segítünk a döntésben

Így válassz forgószéket! Segítünk a döntésben

Néhány praktikus tanács az irodai hétköznapokhoz.