Bemutatjuk a bécsi gombászboltot

Legyen szó friss shiitake gombáról vagy magas koncentrátumú kivonatról, Thomas Brausteiner közelebb hozza az emberekhez a gombák világát.
Bemutatjuk a bécsi gombászboltot

A gombák megszámlálhatatlan problémára jelentenek megoldást: táplálnak minket, csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, gyógyszerként, tartós építőanyagként is szolgálhatnak, de még a kozmetikumok és a diéta világában is fontos szerepet játszanak.

Thomas Brausteiner mindent tud a természet e remekeiről. Egészségügyi problémái miatt a 90-es években kezdett foglalkozni a környezetvédelemmel és táplálkozással.

"Akkor lettem vegetáriánius, amikor szembesültem az ipari hústermelés körüli problémákkal" - mondja a férfi, aki ezek után a Paracelsus természetgyógyász képzését végezte el.

Végül 2015-ben, "személyes superfoodját" keresve jutott el a Mushroom Research Center Austriához (MRCA), ahol megnyílt előtte a gombák világa.

"Az volt az a-ha pillanat. Eldöntöttem, hogy gombákkal szeretnék foglalkozni. Azóta nem telik el nap, hogy ne tanulnék valamit róluk" - mondja.

Brausteiner megnyitotta üzletét Bécs, Possingergasse 59. alatt, ahol az umamitól a shiitake-ig számos ritka és érdekes gombafajtát megtalálhatunk. Még háziállatoknak szóló készítmények is vannak itt, amelyek hatása egyre több háziorvost győz meg - és a férfi szerint a gombák csodás hatását még csak most kezdjük kiismerni.

Kapcsolódó cikkek

A Corona feltette a gazdagokra is a koronát!

A Corona feltette a gazdagokra is a koronát!

Eddig is voltak társadalmi különbségek a világban, de a járvány ezt méginkább felerősítette.

A Z generáció már online vásárolja az ajándékokat.

A Z generáció már online vásárolja az ajándékokat

Egyre többen intézik appokon keresztül az ajándékvásárlást.