Felnőtt és megkomolyodott: megérkezett a Renault Zoe Z. E.

Nyolc évvel ezelőtt a Renault Zoe Z. E. volt az egyik első elektromos autó a piacon, Németországban a mai napig a legnépszerűbb. A franciák azóta számos tapasztalatot gyűjtöttek az e-autókat illetően, és megérkezett a második generáció is.
Felnőtt és megkomolyodott: megérkezett a Renault Zoe Z. E.

Az R110 ára 8 millió forintnál kezdődik, ennyiért 108 lóerőt és 316 kilométeres hatótávolságot kapunk. Autónkhoz havi 23 ezer forintos részletért bérelhetünk akksit, vagy 3 millió forintért meg is vehetjük.

Tesztautónk most a 9 millió forintos Zoe R135-ös volt, ami a maga 135 lóerőjével igazán jó szórakozást nyújt: 50 km/órára mindössze 3,6 másodperc alatt gyorsul fel, 9,5 másodperc alatt már 100 km/óránál jár, csak a 140 km/órás csúcsot elérve csitul le. 52 kWh-s kapacitású akksija 386 kilométeres hatótávolságot biztosít, így a kis francia hosszabb távokat is tud teljesíteni.

Fő terepe azonban inkább a város, ahol a tisztán elektromos kisautó flottul gördül végig az utcákon, parkolni is könnyedén tudunk vele. A lassításoknál visszanyeri az energiát, B-módban pedig szinte fékezés nélkül jutunk át a csúcsforgalmon is. Aki az átlagemberhez hasonlóan napi 39 kilométernél nem vezet többet, annak hetente egyszer is elegendő tölteni, ráadásul felárért cserébe olyan akku is kapható hozzá, ami a gyorstöltővel 70 perc alatt tölt fel 80 százalékig.

A Zoe három főnek is kényelmes utazást biztosít egy hétvégi kiruccanáshoz. Az út nyugodt és komfortos, de a töltőhelyeket nem árt előre megtervezni hozzá. A csomagok elhelyezése a 338 literes csomagtartóban nem lehet probléma, ez nagyobb tárgyak szállításához a hátsó ülések lenyitásával 1225 literre bővíthető. Modern a pilótafülke és az áfogó biztonsági és asszisztenciás rendszerek is. A Renault Zoe felnőtt, és kiállja a hétköznapok próbáját!

Kapcsolódó cikkek

Apple elektromos autó

Apple Titan project - Az Apple autó által keltett félelmek

Az Apple elektromos autója, nagy vihart kavarhat az autóiparban. Hogy miért, arról a cikkünkben olvashat.

Zoox elektromos autók

Zoox - A startup, amibe betársult az Amazon

A Zoox sikertörténete, azaz hogyan gyártsunk önvezető, elektromos robot taxit.

Óriáskombi imidzsproblémával: leteszteltük a Mercedes E400 d 4Matic-ot

Óriáskombi imidzsproblémával: leteszteltük a Mercedes E400 d 4Matic-ot

Az E-osztályba tartozó T-modell azok kedvence lesz, akik értékelik a hat hengert.