Járjon munkába szinte ingyen

Az utóbbi időben az üzemanyagárak drasztikus emelkedése a világ minden pontján egyre nagyobb terhet ró azokra is, akik a hétköznapokon munkába szeretnének eljutni. Emiatt érthető módon az alternatív megoldások is előtérbe kerülnek. Ilyenkor felmerülhet a kérdés miként járjunk munkába szinte ingyen, vagy minél kisebb költséggel.
Járjon munkába szinte ingyen

A legzöldebb megoldás: a kerékpár

Kezdjük is mindjárt a leginkább költséghatékony megoldással, melyek nevezetesen a kerékpárok. Ezek a közlekedési eszközök már nem mai találmányok, de a modern korhoz igazodva folyamatosan fejlődtek, finomodtak. Ennek köszönhetően ma már egyszerre lehetnek sporteszközök, munkába járást segítő közlekedési eszközök, vagy csak egyszerű szabadidős termékek.

A kerékpárok nagy előnye, hogy a megvásárlást követően maximum a karbantartási költség terhelhet minket. Maga az utazás és a munkahelyre való eljutásnak semmilyen más költség vonzata nem lesz, ha csak ide nem vesszük az elégetett kalória mennyiséget, amit a tekeréssel leadhatunk.

Természetesen ha munkába járáshoz keresünk kerékpárt, akkor nem érdemes mountain bike, vagy országúti kerékpárban gondolkodni. Városi közlekedéshez leginkább az úgynevezett trekking kerékpárok lehetnek az ideálisak.

Gyors és hatékony közlekedési mód: elektromos robogó és kerékpár

Amennyiben úgy érezzük, hogy mindenképp szeretnénk elkerülni a magas üzemanyagköltségeket, de szeretnénk gyorsan és hatékonyan közlekedni, akkor egy reális opciót jelenthetnek számunkra a kerékpárok elektromos verziói, illetve az elektromos robogók is.

Ezek a közlekedési eszközök tökéletesek városi közlekedésre, hiszen egy otthon-munkahely útvonal oda-vissza meg sem kottyan nekik. Emellett ráadásul környezetbarát és olcsóbb az üzemeltetésük, hiszen az elektromos áram töredéke a fosszilis üzemanyagokénak.

Emellett pedig az sem elhanyagolható, hogy az utazás során szinte zajmentesen suhanhatunk a munkahelyre, a szinte hangtalan ám egyben erős motoroknak.

Ár terén természetesen az elektromos robogók és kerékpárok drágábbak lehetnek, de a skála széles mezsgyén mozog. Mindazonáltal a többletköltség megérheti azoknak, akik erőfeszítés nélkül, gyorsan szeretnének beérni a munkahelyükre. Akiknek pedig a pénztárcájuk alapesetben ezt nem teszi lehetővé, nos számukra megoldás kínálhat, hogy elektromos robogót webáruházból hitelre is vásárolhatunk ma már.

Hagyományos autó helyett elektromos!

Természetesen az elektromos közlekedési eszközöknél maradva nem mehetünk el szó nélkül az elektromos autók mellett sem. Ezek a modern gépjárművek szintén biztosítják azt az előnyt, hogy az elektromos áram jelentősen olcsóbb, mint a benzin, vagy a gázolaj, még a hatósági áras verziókhoz képest is.

Ráadásul egy elektromos autók vezetni egészen más élmény is lehet, hiszen a gyorsulásuk össze sem hasonlítható a hagyományos robbanómotorokkal. Ezáltal a városi közlekedésben sokkal hatékonyabban haladhatunk, ha hirtelen elindulásról lenne szó, arról nem beszélve, hogy a fékezések folyamatosan visszatölthetnek az autók akkumulátoraiba.

Összegezve:

A hagyományos kerékpárok mellett ma már tehát olcsó utazási módnak bizonyulhatnak az elektromos kerékpárok, robogók, illetve az elektromos autók is. Mindezt még annak ellenére is, hogy az elektromos kivitelek, főképp az autók esetében jelentős felárral érhetők el.

Kapcsolódó cikkek

A Z generáció már online vásárolja az ajándékokat.

A Z generáció már online vásárolja az ajándékokat

Egyre többen intézik appokon keresztül az ajándékvásárlást.

Pénz = boldogság?

A pénz nem boldogít! – Vagy mégis?

Egyes kutatások szerint van egy határ, amely után már nem tesz boldoggá a pénz. Egy amerikai tanulmány azonban ellentmond ennek.